A Momentum alpolgármestere felveszi parlamenti mandátumát

2022.04.19. 07:53
Orosz Anna felveszi parlamenti mandátumát, országgyűlési képviselőként is Újbuda Önkormányzatának függetlensége és önállósága mellett áll majd – jelentette be közösségi oldalán.

Az újbudaiak közös sikerének nevezte Orosz Anna, a XI. kerület momentumos alpolgármestere, hogy sikerült több mint 10 százalékponttal legyőznie Budapest 2. számú egyéni választókerületében Simicskó Istvánt, aki a KDNP frakcióvezetője, és korábban honvédelmi miniszter is volt.  

A felhatalmazást arra kaptam, hogy Újbudát, az újbudaiakat szolgáljam

– fogalmazott a politikus bejelentve, hogy felveszi mandátumát, és az önkormányzati munka helyett az országgyűlésben vállal feladatot. Azt írta, a Parlamentben is az újbudaiak hangjának felerősítése lesz a legfontosabb célja.

Lapunk két héttel korábban megírta, hogy Orosz Anna felhagy az önkormányzati politizálással.

Újbuda alpolgármestere közösségi oldalán most arról ír:

Ki fogok állni a kerület zöldterületeinek a védelmében. Nem hagyom szótlanul, hogy kiemelt kormányzati beruházások keretében újabb és újabb környezetromboló építkezésekkel tegyék élhetetlenné Újbudát.

Továbbra is olyan – önkormányzatokat is érintő – témákat kíván képviselni, mint a zöldterületek védelme, az önkormányzatok függetlensége, a kórházi várólisták rövidítése, az óvodai és bölcsődei férőhelyek bővítése, illetve a pedagógusok munkájának elismerése.

Orosz Anna döntése miatt így időközi választásokra kerül sor Újbudán – ahogy az ország számos településén, ezeket ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.