Magyarország kétharmada biztonságban van

2022.04.19. 15:02
A Magyarország területén bekövetkező veszélyes időjárási jelenségekre tekintettel az ország nagyjából egyharmadára adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat, ezen túlmenően tizennégy megyében van zivatar miatt érvényben figyelmeztetés.

Kedd délután az ország legnagyobb részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részein egész nap erősen felhős lehet az ég, ott esőre kell számítani. Másutt szórványosan várható zápor, elsősorban a hegyekben hó- és jégdarazápor, néhol zivatar.

Záporok, élénk széllökések

Döntően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, inkább csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, a keleti határnál lesz a melegebb. Késő estére többnyire 2 és 8 fok közé hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az aktuális és az órákon belül bekövetkező veszélyes időjárási jelenségek miatt a meteorológiai szolgálat az ország egyharmadára riasztást adott ki, ami szerda éjfélig van érvényben. Figyelmeztető előrejelzés pedig tizennégy megyében van érvényben zivatar miatt.