Most élvezze a napsütést, mert hétvégén már nem lehet

GettyImages-1240064387
2022.04.20. 18:38
Az ország nagy részén derült idő lesz, ezért csapadékra nem kell számítani. Éjjel a hőmérséklet akár fagypont alá is csökkenhet, de csütörtökön marad a zavartalan napsütés. Pénteken egy mediterrán ciklon változtatja majd meg az időjárást.

Szerda este csökken a felhőzet, az ország nagy részén kiderül az ég, majd a hajnali órákban a délnyugati megyék fölé fátyolfelhők sodródnak, csapadékra azonban nem kell számítani – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A szél gyenge vagy mérsékelt marad, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul. Az Északi-középhegység völgyeiben ettől pár fokkal hidegebb, míg vízpartoknál, nagyobb városokban, magasabban fekvő helyeken ettől pár fokkal magasabb értékek is lehetnek.

csüti
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csütörtökön az ország délnyugati felén a délelőtti órákban fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a fátyolfelhőzet, így arrafelé általában szűrt napsütés várható, míg északkeleten gomolyfelhők képződhetnek. A délutáni órákban a fátyolfelhőzetben lehetnek elvékonyodások, csapadék azonban nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint veszélyes időjárási jelenség az elkövetkező 24 órában nem várható. Az orvosmeteorológiai jelentés szerint a frontok elkerülik a Kárpát-medencét, de a magasban egyre melegebb levegő érkezik fölénk.

A hétvégét elmossa az eső

Péntektől ismét csapadékosabbra fordul az időjárás egy mediterrán ciklonnak köszönhetően. Az előrejelzés szerint az esős idő kitarthat akár hétfőig is, több hullámban kell esőre, záporra és zivatarokra számítani. Ezzel párhuzamosan azonban az éjszakai fagyok megszűnnek.

(Borítókép: Karl-Josef Hildenbrand / picture alliance / Getty Images)