Lázár János munkamegbeszélésre hívja Márki-Zay Pétert

image 6483441 (52)
2022.04.20. 17:34
„Folytassuk másképp!” – írta ki a közösségi oldalán Lázár János, aki az április 3-i országgyűlési választáson a Fidesz–KDNP színeiben egyéni mandátumot nyert Márki-Zay Péterrel szemben Csongrád-Csanád 4-es számú választókerületében.

Lázár János munkamegbeszélésre hívja Márki-Zay Pétert, mint a választókerület legnagyobb településének, Hódmezővásárhelynek a polgármesterét.

Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie. Hódmezővásárhelynek többévnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége. Éppen ezért nem sajtónyilvános kampányeseményre, hanem érdemi munkamegbeszélésre hívom a polgármestert. Kezdjünk új korszakot!

– fogalmazott Lázár János a közösségi oldalán.

A két politikusnak meglehetősen puskaporos volt a viszonya az elmúlt években, kettőjük párharcát azonban most eldöntötte az április 3-i választás. Lázár János 28 753 szavazattal (51,77 százalékkal) nyert Csongrád-Csanád 4-es számú választókerületében, Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás jelöltjeként 22 328 szavazatot (40,20 százalék) kapott.

Már a választás éjszakáján kijelentette Lázár János, hogy új korszak kezdődik Hódmezővásárhelyen. „A polgárháborúnak ma este vége lett, ugyanis a háborút megnyertük” – mondta a kormánypárti politikus.

(Borítókép: Lázár János 2021. szeptember 1-jén. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)