Sávlezárásokra kell készülni a Róbert Károly körúton péntektől

2022.04.20. 14:38
A 3-as metróvonal felújítása miatt péntektől az Árpád híd irányából érkező autósoknak jövő szerdáig sávlezárásokra kell készülniük a Róbert Károly körúton, a Váci úti kereszteződésnél.

A társaság közleményében emlékeztetett arra, hogy május 13-ig több ütemben, a Váci út–Petneházy utca-, a Váci út–Róbert Károly körút- és az Üllői út–Szentkirályi utca-csomópontokban útszűkületek, időszakos sávlezárások és forgalomterelések lesznek, mert a metró felszíni autóbuszos pótlásához szükséges infrastruktúrát építik ki.

Mint írták, április 22. és 27. között a Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányából érkezőknek a Váci úti kereszteződésnél egy-egy rövid szakaszon időszakosan megszűnik a szélső, egyenesen haladó sáv forgalma.

Ugyancsak április 27-ig csak egy sáv lesz járható a Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból.

A BKV közölte: a Kálvin tér, a Corvin-negyed, a Semmelweis-klinikák állomás májusi forgalomba helyezése után a metrópótlást a Göncz Árpád városközpont–Kálvin tér-útvonalra helyezik át.