Kilenc év börtön kapott a magyar férfi, aki Dominikára menekült élettársa megölése után

2022.04.21. 17:13

A Debreceni Ítélőtábla kilenc év börtönre ítélte jogerősen F. Lászlót, aki még 14 évvel ezelőtt verte halálra korábbi élettársát, Barbarát. A férfi a történtek után Dominikára menekült, ahol új életet kezdett.

A táblabíróság elsőfokú ítéletét abban változtatta meg, hogy a törvényi fő szabály szerint az elkövetéskor hatályos Büntető törvénykönyvet alkalmazta az elbíráláskor a hatályos helyett.

A 24.hu szerint a szállodafőnököt kizárták volna a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből az elbíráláskori jogszabályok alkalmazásával.

A másodfokú bíróság végül megállapította, hogy F. László tettét eshetőleges szándékkal követte el, és ha nem is kívánta élettársa halálát, belenyugodott abba, hogy áldozata belehalhat a bántalmazásba.

Mivel arányosnak tartották az elkövetőre kiszabott kilencéves büntetést, helybenhagyták.

A vádirat szerint a 46 éves férfi Nyíregyházán élt az élettársával. Kapcsolatuk nem volt kiegyensúlyozott, gyakran veszekedtek, a férfi többször is bántalmazta huszonéves párját.

A férfi 2008. május 3-án is megverte Barbarát, aki a velük közös telken, de külön lakrészben élő szomszédoktól kért segítséget, de mivel ők is tartottak a férfi agresszív viselkedésétől, elzárkóztak ettől.

A férfi ezután beparancsolta a nőt a házukba, ahol tovább folytatta bántalmazását addig, amíg a nő el nem vesztette az eszméletét. A bántalmazás következtében Barbara minimum 32 sérülést szenvedett el. A férfi másnap magára hagyta az áldozatát, és külföldre szökött.

Az asszonyra végül közös ismerősük talált rá a lakásban eszméletlen állapotban, a mentőket is ő értesítette. A 22 éves nő egy héttel a kórházba szállítás után meghalt. A férfi külföldre menekült, és új életet kezdett a brutális gyilkosság után. Szállodát üzemeltetett és családot alapított. Tíz év után fogták el Dominikán.