Momentumos politikus szólította fel Áder Jánost, hogy ne fogadja el a felkínált luxusingatlant

DSC1794
2022.04.21. 15:58
Hajnal Miklós, a Hegyvidék és Bel-Buda momentumos országgyűlési képviselője Facebookon közölte: felszólította Áder Jánost, hogy a jelenlegi magyar gazdasági helyzetre való tekintettel utasítsa vissza azt az állami luxusvillát, amelyet a magyar adófizetők pénzéből kapna.

Hajnal Miklós azt írta:

Noha három ingatlannal is rendelkezik vagyonnyilatkozata szerint Áder János leköszönő köztársasági elnök, egy új építésű, 720 négyzetméteres, liftes villát is kap az államtól nyugdíjas éveire itt a Hegyvidéken, a Normafától másfél kilométerre.

A Momentum politikusa szerint ebben a gazdasági helyzetben Áder Jánosnak is úgy kellene cselekednie, mint ahogy elődje – Schmitt Pál – tette, és vissza kellene utasítania az ingatlant.

„Miközben Magyarország súlyos gazdasági válságban van, kevés nagyobb pofátlanság van annál, mint suttyomban kijátszani az adófizetők közös vagyonát nyugdíjba készülő pártkatonáknak. Tíz évvel ezelőtt egyébként az éppen a köztársasági elnöki székéről lemondó Schmitt Pál az ország gazdasági helyzetére tekintettel úgy döntött, hogy nem kér állami lakást. A magyar embereket sújtó rekordinfláció és gazdasági válság idején Áder Jánosnak is ugyanezt kellene tennie. A kérdés csak az, hogy van-e Áder Jánosban annyi gerinc, mint Schmitt Pálban” – írja az ellenzéki politikus.

Hajnal Miklós felhívta arra is a figyelmet, hogy az új építésű luxusvilla miatt felülbírálták az aktuális építési szabályokat az övezetben: „A Normafa Park kiemelt nemzetgazdasági beruházásra hivatkozva a beépíthetőséget 15-ről 20 százalékra emelték, a minimális zöldterületre vonatkozó mutatót pedig 65-ről 60 százalékra csökkentették.”

Mint az érintett választókerület megválasztott országgyűlési képviselője, a mai napon ezért levelet írtam Áder Jánosnak, hogy utasítsa vissza a neki kiutalt luxusingatlant

 – erősítette meg bejegyzésében Hajnal Miklós.

(Borítókép: Áder János 2021. november 24-én. Fotó. Kaszás Tamás / Index)