Bombariadó volt a Szépművészeti Múzeumban

2022.04.21. 21:55
Bombariadó miatt kivonult a készenléti rendőrség a Szépművészeti Múzeumhoz.

Kora este rendőrök jelentek meg az épületnél. A múzeum Facebook-oldalán nem adtak tájékoztatást erről, a rendőrség pedig mindössze annyit közölt a 24.hu megkeresésére, hogy

az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Hozzátették: a nyomozás érdekeire tekintettel nem adhatnak bővebb tájékoztatást.

A 24.hu szerint az épület 6-kor bezárt ugyan a látogatók előtt, de későbbre még egy zártkörű tárlatvezetést terveztek, ezt hiúsította meg a bombariadó. Az intézményben jelenleg is látható a Menny és pokol között című Bosch-kiállítás, amelyről itt írtunk bővebben.

Kedden több budapesti plázában is bombariadó volt. Állítólag a fenyegetőző személy üzenetében a magyar kormány oroszbarátságával indokolta meg azt, hogy miért helyezett el robbanószert az épületekben. Arról azonban nem tudni, hogy robbanószert végül bárhol is találtak volna.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek