Egy kihívója már van Jakab Péternek az elnöki székért

DBZOL20211129034
2022.04.22. 17:28
Május 7-én tisztújítás lesz a Jobbikban, Stummer János rögtön bejelentkezett az elnöki pozícióért.

Május 7-én tisztújító kongresszust tart a Jobbik: a párt alapszervezeteinek küldöttei az elnöki, az országos választmányi elnöki és az országos alelnöki pozícióra választhatnak tisztségviselőket.

A Jobbik elnöki posztját jelenleg Jakab Péter tölti be, és egy kihívója már van. Stummer János Facebook-oldalán jelentette be:

Döntöttem. Elnöki szolgálatra jelentkezem a Jobbik tisztújításán. Merjünk változtatni!

Stummer János a 2022-es választáson Békés 1-es számú választókerületében nem tudta legyőzni a kormánypárti Herczeg Tamást, és a listán sincs bejutó helyen.

A jobbikos politikus a 2018–2022 közötti ciklusban a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának volt az elnöke. Stummer János először Facebookon, aztán az Indexnek adott nyilatkozatában is kritizálta Jakab Péter választások utáni nyilatkozatait. Lapunknak akkor úgy fogalmazott, hogy „ez az önvizsgálatnak és az önreflexiónak az ideje, erre kell most koncentrálni”.

(Borítókép: Stummer János, a Jobbik parlamenti képviselője napirend után felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)