A Margitszigeten volt Homonnay Gergely nyilvános búcsúztatója

O5A4481
2022.04.23. 13:43

Az eseményen beszédet mondtak a hozzá legközelebb álló barátok, ismerősök, köztük Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, Perintfalvi Rita teológus, író, egyetemi tanár és könyvei szerkesztője,Haulitus Anikó. Hamvait a búcsúztatás után – szűk családi körben – szórták szét.

Az egykori íróra, közéleti aktivistára egy római privát klub törökfürdőjében talált rá a Bananon szórakozóhely egyik alkalmazottja január 1-jén, szombaton.

A helyi melegközösség körében népszerűnek számító klub tulajdonosai délben hívták ki a mentőket, amikor a magyar író még életben volt, igaz, nehezen lélegzett, és nem volt eszméleténél. Hiába próbálták újraéleszteni, meghalt.

Az olasz rendőrség nyomoz az ügyben, és úgy tudni, külsérelmi nyom nem volt a testén, ám találtak mellette egy csomagot, amelyben kokain és GHB, vagy közismertebb nevén partidrog („Gina”) lehetett. A rendőrség droghasználat és -túladagolás miatt nyomoz, míg a férfi telefonhívásai és üzenetei alapján próbálják kideríteni, hol és kivel töltötte az utolsó óráit. 

A rendőrség mellett később az olasz ügyészség is bekapcsolódott a nyomozásba, mert Luca Guerzoni ügyész nem tartotta kizártnak, hogy más vezetett a 46 éves író halálához, amelyet homály fed, ezért megnyitotta az ügyet – írta a Fidelity House. A lap hozzáteszi:

Homonnay Gergelyről köztudott, hogy ellenzéki aktivista, valamint az LMBTQ-mozgalom támogatójaként Orbán Viktor nagy kritikusa.

A barátai szerint Homonnayt követték, sőt megfenyegették, az író pedig féltette az életét. Homonnayt nem sokkal a halála előtt egy másik férfi társaságában látták, akinek azóta nyoma veszett.

A félelmeiről Perintfalvi Rita teológus is beszélt, aki jó viszonyban volt az íróval. Szerinte Homonnay csaknem mindennap beszélt arról, mennyire félt Magyarországra jönni, fenyegetik, megfigyelik, követik a mozgását, várják a reptéren, amikor hazautazik.

(Borítókép: Rostás Bianka / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport