Káosz lesz a fővárosban szombaton, megbénul a közlekedés

DMOHA20210626037
2022.04.23. 08:19
Reggel futóverseny, délután kerékpáros felvonulás miatt időszakos és szakaszos lezárásra kell készülni a fővárosban. Az I Bike Budapest felvonulás a Városligetből indul, és a főváros több pontját is érinti.

Szakaszos és időszakos korlátozásra kell készülni a Diós árok–Béla Király út–Istenhegyi út–Költő utca–Diana utca–Karthauzi utca–Agancs utca–Rege út útvonalon futóverseny miatt – tájékoztat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az érintett BKK-járatok közlekedésében rövid idejű várakozásra kell számítani. A korlátozás a 21, 21A, 128, 129, 212 autóbuszok és a 60-as villamospótlót érintik.

Délután kezdődik a felvonulás

A BKK tájékoztatása szerint kerékpáros felvonulás miatt lezárásokra kell számítani a Dvořák sétány–Damjanich utca–Rottenbiller utca–Rákóczi út–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Attila út–Apród utca–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Alagút–Alagút utca–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Március 15. tér–Pesti alsó rakpart–Népfürdő utca–Árpád hídi felhajtó–Árpád híd–Margitsziget útvonalon.

Felhívták a figyelmet, hogy a keresztirányú forgalomban rövid idejű várakozásra kell számítani, ami miatt az érintett BKK-járatok is megnövekedett menetidővel közlekednek.

Délután 13 és 15 óra között szakaszos sávlezárásra készüljenek Rákoskeresztúr városközponttól a Pesti út–Jászberényi út–Kőrösi Csoma Sándor út–Kőbányai út–Pongrácz út–Kerepesi út–Hungária körút–Stefánia út útvonalon a Városligetig kerékpáros felvonulás miatt.

Nem érdemes a buszozást választani

A változások a közösségi közlekedésre is hatással lesznek. Buda és Pest közötti utazáshoz az M2-es és az M4-es metró használata lehet a legjobb választás. Az M4-es metró délután 3 órától este hat óráig sűrűbben közlekedik.

Délután 15 és 17 óra között az alábbi változásokra lehet számítani:

  • a 16-os autóbusz nem közlekedik. A Budai Vár a Széll Kálmán térről a 16A autóbusszal érhető el.
  • a 7E autóbusz a Blaha Lujza tér és Keleti pályaudvar között nem közlekedik;
  • a 8E autóbusz a Döbrentei tér és Keleti pályaudvar között nem jár;
  • a 110-es és a 112-es autóbusz a Thomán István utca és a Móricz Zsigmond körtér között, valamint a Bosnyák tér és Keleti pályaudvar között szállítja az utasokat;
  • a 7-es és a 133E autóbusz a Keleti pályaudvar és a Rudas Gyógyfürdő között nem közlekedik;
  • a 105-ös és a 178-as autóbusz az Apor Vilmos tér, illetve a Naphegy tér és a Déli pályaudvar között, valamint a Gyöngyösi utca M és a Széchenyi István tér között közlekednek.

Délután 15.20-tól 17 óráig az 5-ös autóbusz a Pasaréti tér és a Szent Gellért tér, valamint Rákospalota, Kossuth utca és a Keleti pályaudvar M között jár.

További változás várható a közösségi közlekedésben délután három órától fél ötig:

  • a 73-as és a 76-os trolibusz a Nyugati pályaudvar, illetve a Jászai Mari tér és a Keleti pályaudvar (Garay utca) megálló között szállítja az utasokat, többi megálló kimarad;
  • a 70-es trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Lövölde tér és a Ciklámen utca közötti megállókat;
  • a 78-as trolibusz az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik, több megállót nem érint.

Emellett délután 15.10-től este 7 óráig a 26-os autóbusz nem közlekedik. Fél négytől fél hatig pedig a 15-ös autóbusz terelt útvonalon jár, nem érinti a Dagály fürdő és a Tisza utca közötti megállókat, a 115-ös autóbusz is módosított útvonalon jár, kihagyja a Tisza utca és a Göncz Árpád városközpont közötti megállókat.

(Borítókép: Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás résztvevői a Jane Haining rakparton 2021. június 26-án. Fotó: Balázs / MTI)