18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Végignézte édesanyja halálát a nyolcéves kisfiú, konyhakéssel próbálta megvédeni

2022.04.24. 15:59
Konyhakéssel megpróbálta megvédeni édesanyját az a nyolcéves kisfiú, akinek szülőjét április elején gyilkolták meg Zuglóban. A gyermek – bár először nem fogta fel, mi történik – egy kulcslyukon keresztül nézte végig édesanyja halálát.

A 30 éves Sz. Zsanettet április 3-án fojtotta meg párja, C. Károly. Az édesanya ebéd után táncolni hívta a férfit, de tánc közben a férfi könyökkel megütötte a fiú szemét – aki a nő előző kapcsolatából származott –, ami felháborította az asszonyt. A nő pofon vágta a férfit, ami után a vita tettlegességig fajult, és a férfi megfojtotta Sz. Zsanettet. 

A nő párja később arra szólította fel a nyolcéves fiút, hogy bújjon el a szekrénybe, mert „majd egy óra múlva jönnek a rendőrök, és elviszik”. A gyermek így is tett, majd később, mikor előbújt a rejtekhelyéről, azt látta, hogy a férfi nincs a lakásban, és rátalált az anyjára, aki akkor már nem lélegzett. A gyilkost másnap a rendőrség az egyik budapesti moziban kapta el, ahol a saját édesanyjával filmezett. A Blikk megkereste a kisfiút és édesapját, aki elmondta: 

Amikor a kisfiam látta az édesanyja szenvedését, magához vett egy konyhakést, majd arra kérte a férfit, adja oda a telefont, hogy segítséget hívhasson.

Állítása szerint a támadó ekkor a nővel együtt bezárkózott a fürdőbe, és ott folytatta az asszony bántalmazását. 

Dominik a kulcslyukon keresztül nézte végig, hogy megfojtják az anyukáját. Közben próbálta betörni az ajtót, hogy megvédje, de már nem tehetett semmit szegény

mondta az édesapa, Viktor. Állítása szerint ezután a férfi menekülni kezdett, és eközben kiabálta azt a fiúnak, hogy bújjon a szekrénybe, mert őt is bántani fogják a rendőrök, ha megtalálják. 

A kisgyermek – mint írtuk – így is tett, majd a rejtekhelyéről előbújva szembesült azzal, hogy az édesanyjának nem ver a szíve, és vörös a nyaka. Ekkor felhívta édesapját, majd utána a segélyhívót is ő tárcsázta, és a kiérkező rendőröket is ő engedte be a lakásba.

A mai napig bűntudata van szegénynek, és azt kérdezi tőlem megtörten, bátran viselkedett-e. A temetésen végig mellettem volt. Az anyukáját még utoljára megnézhette, és zokogva elbúcsúzott tőle. Azóta azt játssza, hogy a katonáit eltemeti, és kereszteket állít nekik. Sokat beszélünk az anyukájáról, rengeteg kérdése van

– fogalmazott a kisfiú édesapja. 

A gyilkosság utáni napokban az is kiderült, hogy a gyilkos, C. Károly büntetett előéletű, ugyanis a mostani kapcsolata előtt megfenyegette és megerőszakolta volt párját, valamint meztelen képeket töltött fel róla az internetre. 

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a segélyhívót!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.