Deutsch Tamás: A baloldali pártok vezetőinek vállalniuk kell a felelősséget

20220403195248 PAP 1419
2022.04.24. 11:17
A Fidesz európai parlamenti képviselője, Deutsch Tamás szerint a baloldalon mindent változatlanul akarnak folytatni a választás után, továbbá az is világossá vált, hogy a baloldal első számú vezetője Gyurcsány Ferenc.

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az MTI összefoglalója szerint a kormánypárti politikus többek között arról beszélt, hogy hiába telt már el három hét az országgyűlési választások óta, az ellenzéki oldalon mégsem néznek szembe a történtekkel.

Az európai parlamenti képviselő kiemelte: a közélet íratlan szabályai szerint minimálisan elvárható lenne, hogy ha a magyar választópolgárok „ilyen egyértelműen és világosan elutasítanak valakit”, akkor a baloldali politikai pártok vezetői vállalják a felelősséget, azonban ők „fel sem ajánlották a lemondásukat”.

A választások óta eltelt időszak annak bizonysága, hogy a baloldalon mindent változatlanul úgy akarnak folytatni, mint ahogy a saját politikai tevékenységüket április harmadikáig

– közölte Deutsch Tamás. Azt is hozzátette: az elmúlt három hét azt is világossá tette, hogy

a magyar baloldal első számú vezetője, vezére Gyurcsány Ferenc.

A Kossuth rádió műsorában az európai parlamenti képviselő kifejtette: „valamifajta kooperáció”, a nagy nemzeti célok érdekében történő együttműködés kialakítható lenne egy kétharmadnál is nagyobb parlamenti többséggel bíró kormányerő és egy „egyharmados reprezentációval sem bíró” ellenzék között abban az esetben, ha ebben a nemzeti minimumban meg tudnának egyezni.

Deutsch Tamás azonban úgy látja, hogy a nemzeti gondolat, a nemzeti elkötelezettség, a hazaszeretet ügye iránti fogékonyság nem jellemzi a magyar baloldalt.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)