Szirénázó mentőautó előtt manőverezett életveszélyesen egy audis

2022.04.25. 08:47
Kíséretnek használta a villogó mentőautót egy autós Tatánál. A sofőr ahelyett, hogy a szabályoknak megfelelően lehúzódott volna az oldalsó sávban, több mint negyedórán keresztül előzte és provokálta a szolgálatot teljesítő járművet.

A Budapesti Autósok Közössége YouTube-csatornáján osztotta meg azt a videót, amelynek láttán rengeteg autósnak jogosan forrnak az indulatai. Az április 14-én Tata térségében készült felvételen világosan látható, hogy a megkülönböztető fény- és hangjelzést használó mentőautó előtt egy szürke Audi kihasználva a helyzetet próbál gyorsabban haladni a kocsisornál. 

A szemtelen sofőr csaknem 20 percen keresztül maradt a belső sávban a szirénázó mentőautó előtt. A videó beküldőjének beszámolója szerint a kocsi vezetője nemcsak szabályokat sértett, hanem egyezményes jelekkel és „ujját billegtetve” is provokálta a mögötte haladót. 

Ha ő balesetezik, az autónkban levő súlyos állapotú hölgy ellátása is később történt volna meg. Remélem, kikerül, és akár online is felismeri magát ez a mihaszna. Személy szerint elvenném a jogosítványát

– írta posztjában a vélhetően mentősként dolgozó feltöltő.