Sámlival verte a testvérét egy nógrádi férfi – elkoboznák a fegyvert

2022.04.26. 08:46
A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki sámlival ütötte fejbe testvérét – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nógrád Megyei Főügyészség.

Az ügyészség tájékoztatása szerint már elég hosszú ideje haragos viszonyban áll a két testvér, 2021 májusában egyikük házában ismét összevesztek. Az 54 éves vádlott akkor ököllel fejen ütötte testvérét, ez után egyre jobban kezdtek dulakodni, végül egymásba kapaszkodva úgy estek földre, hogy a sértett került alulra. 

Akkor a vádlott egy fasámlit ragadott magához, és azzal ütötte meg a fején a földön fekvő testvérét.

A megütött testvér akkor mondta azt, hogy értesíti a rendőrséget, testvére pedig felhagyott a verekedéssel. A sérült testvér a fürdőszobába ment, a vádlott azonban utánafutott, majd úgy fejbe ütötte őt, hogy testvére a fürdőkádba esett.

A bántalmazott erősen vérző zúzódásos sérüléseket szenvedett, és fennállt a súlyosabb sérülések keletkezésének lehetősége is.

A tájékoztatás szerint az ügyészség a vádlottal szemben súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés kiszabását, valamint a közel 32 ezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta. Emellett az ügyészség indítványt tett a sámli elkobzására is – olvasható a közleményben.