Újabb gyanúsítottjai vannak a Völner–Schadl-ügynek

2022.04.26. 16:09
Miközben újabb gyanúsítottakat találtak az ügyben, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke továbbra is letartóztatásban van, míg Völner Pál volt fideszes államtitkár ugyanúgy szabadlábon védekezik.

Két új gyanúsítottat hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség: velük együtt már tizenötre nőtt a Völner–Schadl-ügy gyanúsítottjainak összlétszáma. A Völner Pál volt miniszterhelyettest és a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügy gyanúsítottjai közül többen is beismerő vallomást tettek, köztük két végrehajtó.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása alapján továbbra is három gyanúsított, köztük Schadl György van letartóztatásban május 8-ig, az ügy többi érintettje szabadlábon védekezik, beleértve Völner Pált is – írja a 24.hu.

Tavaly december elején közölte a Legfőbb Ügyészség, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A fideszes politikus még aznap lemondott államtitkári posztjáról. A gyanú szerint Völner Pál több alkalommal is kenőpénzt, több millió forintot fogadhatott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül.