Áder János felmentette saját hivatala főigazgatóját

DSC1599
2022.04.27. 08:01
Áder János mandátumának lejártával távozik a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója is.

A kedd esti Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Áder János – „érdemei elismerése mellett” – 2022. május 9-i hatállyal felmentette Haszonicsné Ádám Máriát, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatóját.

A KEH 2012 májusa végén tudatta, hogy vezetője Haszonicsné Ádám Mária jogász lett. Mint akkor írták, Haszonicsné Ádám Mária a főigazgató kinevezését megelőzően a fővárosi kormányhivatal főigazgatója volt, 2005 és 2010 között a fővárosi önkormányzat aljegyzői feladatát látta el. Az alapító okirat szerint ellátta a KEH Jogi és Alkotmányossági Igazgatósága szakmai vezetését is egészen idáig.

Áder János köztársasági elnöki mandátuma május elején jár le, Novák Katalint márciusban választotta az Országgyűlés államfőnek. Arról itt írtunk részletesen, hogy milyen juttatások járnak a leköszönő, valamint a hivatalba lépő köztársasági elnöknek.

(Borítókép: Áder János 2021. november 28-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla