Drogdílereket ítéltek fegyház-, illetve börtönbüntetésre

2022.04.27. 21:01

Egytől hét évig terjedő szabadságvesztésre ítélt három drogdílert a Budapest Környéki Törvényszék.

A bíróság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: kedden két vádlottat, az első- és a harmadrendűt ítélték el első fokon, nem jogerősen, harmadik társuk, a másodrendű vádlott már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, így őt már korábban elítélték.

A vádlottak 2017 végétől fogyasztották és értékesítették is a kábítószereket, elsősorban speeddel, marihuánával, kokainnal és ecstasyval üzleteltek. Ellenük jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség – ismertették.

A törvényszék az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem és felbujtóként elkövetett bűnpártolás miatt hét év fegyházbüntetésre ítélte, és elrendelte egy korábbi felfüggesztett 1 év 3 hónapos börtönbüntetése végrehajtását.

A harmadrendű vádlottat a bíróság bűnpártolás és kábítószer birtoklása miatt egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Mivel az ügy másodrendű vádlottja már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a törvényszék őt korábban négy év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész az első- és a harmadrendű vádlott büntetésének súlyosbításáért, az első- és harmadrendű vádlott védője pedig felmentésért, illetve az ítélet enyhítéséért fellebbezett – közölte a törvényszék.