Gyanús fékezés után halt meg a beteg a mentőautóban, nyomoz a rendőrség

2022.04.27. 08:18
Nyomozást indított a rendőrség egy lajosmizsei férfi ügyében, aki állítólag az őt szállító mentőautó szándékos fékezése miatt előbb beverte a fejét, majd életét vesztette. A két mentős azóta már nincs állományban.

Fulladás miatt hívta ki szomszédja a mentőt egy lajosmizsei férfihoz, aki egyes információk szerint ittas volt. A kiérkező egység autóját vezető sofőr a kórházba menet egyszer csak nagy sebességgel fékezett, amitől az 52 éves férfi úgy beverte a fejét, hogy a járműben életét vesztette. 

A Blikk értesülései szerint az autóban lévő két mentős a rendőrség munkatársainak először azt vallotta, hogy egy állat szaladt át a jármű előtt, a sofőr pedig emiatt volt kénytelen hirtelen fékezni. Az autóban viszont készült egy hangfelvétel, ami nem ezt igazolja.

A lap cikkében arról ír, hogy a két férfit azonnal elbocsátották a mentőszolgálattól. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrség eljárást folytat egy lajosmizsei férfi halálának ügyében, aki menet közben egy mentőautóban vesztette életét. Az ügy érdekeire való tekintettel ugyanakkor egyéb információt nem közöltek.

A Blikk úgy tudja, azt már megállapították, hogy a sértett halálának nem volt köze a betegellátást igénylő alapesethez, míg a vizsgálatot nem közigazgatási, hanem büntetőeljárás keretében rendelte el a hatóság.

Az Országos Mentőszolgálat nevében az esettel kapcsolatban Győrfi Pál szóvivő azt közölte, hogy a mentők azonnal értesítették a rendőrséget, a halál okának, az eset körülményeinek tisztázása érdekében pedig folyik az eljárás.