Hamarosan indul a 3-as metróvonal felújításának utolsó üteme

2022.04.28. 14:13
Május közepén indul a 3-as metró felújításának utolsó üteme, ami azzal jár, hogy ismét üzembe helyezik a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomást. Cserébe ismét érdemes lesz figyelni, hogy mely szakaszokon utazhatunk csak pótlóbusszal.

Május közepén indul a 3-as metróvonal felújításának utolsó üteme.

A tervek szerint május 14-én forgalomba helyezik a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomást, a metrópótlást a Göncz Árpád városközpont–Kálvin tér-útvonalra helyezik át – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

Az említett három állomás átadásával egy időben a déli szakaszon a metró Kőbánya-Kispesttől a Kálvin térig közlekedik majd, azonban a Nagyvárad téri állomáson a szerelvények nem állnak meg.

Az északi szakaszon a metró Újpest-központ és a Göncz Áprád városközpont között közlekedik majd.

Május 14-től kezdődik a metrópótlás utolsó nagy üteme, a pótlóbuszok a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között közlekednek majd. Csúcsidőben továbbra is 45 másodpercenként követik egymást az akadálymentes és klimatizált buszok.

A nyári időszakban lesz egy hosszabb lezárás: június 18. és augusztus 14. között a metró csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekedik majd, utóbbi állomás és Kőbánya-Kispest között nyolc héten keresztül pótlóbuszokkal utazhatnak majd az utasok.

A teljes felújítás 2023 márciusának végére fejeződhet be.