Túl van az életveszélyen a halálugrás után az ejtőernyős

2022.04.28. 08:26
Balesetet szenvedett egy ejtőernyős április 25-én délután Szolnok közelében, viszont túl van az életveszélyen. Gál Szabolcs családja véradásra kéri az embereket, mert komoly műtétek várnak még a férfira.

A hétfői balesetről megírtuk, hogy a helikopterről történő rutinugrásból kórházi ellátásra szoruló súlyos állapot lett. Gál Szabolcs őrmester a szemtanúk szerint 100 km/h sebességgel csapódhatott a szandai rét földjébe. A baleset következtében eltört az összes bordája, mind a két combcsontja, térde, csípője, több csigolyája, megsérült a nyelőcsöve, légcsöve, veséje.

A rutinos, világbajnok ugró családja most arról tájékoztatott, hogy a férfi nincs életveszélyben, ők és az orvosok is bíznak a felépülésében.

Gál Szabolcs édesapja kedden a Facebookon azt írta, fia lábát megműtötték, és még egy gerincműtét vár rá.

Közben irányított véradás indult, hogy segítsék a felépülést, barátok, ismerősök fogtak össze. A család most azt kéri, hogy aki még nem adott, az a héten már ne is tegye, hanem majd hétfőtől. Jövő héten ugyanis újabb műtét várható, így az ejtőernyősnek újra vérre lesz szüksége – írja a szeretlekmagyarorszag.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport