Több megyére is riasztást adtak ki

D  VG20140709001
2022.04.28. 06:44
Csütörtökön csökken, azonban délelőttig még sok helyen várható csapadék Magyarországon. A nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, estére pedig 6 és 12 fok közé hűl a levegő.

Csütörtökön fokozatosan csökken a felhőzet és múlik a csapadék, de kora délelőttig a Dunától keletre sokfelé várható eső.

Napközben leginkább Magyarország középső részén számíthatunk felhős időre, de sok helyen egy-egy futó záporral több órára is kisüt a nap. Ezzel szemben a Tiszántúlon késő délutánig sok lesz a felhő, és estig esőre, záporra, egy-egy helyen esetleg zivatarra lehet készülni. Az északi, északkeleti szelet pedig napközben több helyen erős, a Bodrogközben viharos széllökések kísérik – számol be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hőmérséklet délután 14 és 20, késő este 6, 12 fok között alakul.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Nyolc megyére adtak ki riasztást

Magyarországon csütörtökön a reggeli órákban nyolc megyében lesz érvényben citromsárga, egyes fokozatú riasztás zivatar miatt. Később azonban délkelet felé visszahúzódik a csapadék. 

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Ugyanakkor napközben keleten még labilisabb maradhat a légállapot, ezért kilenc megyére marad a figyelmeztetés zivatar miatt. 

Az Időkép kiemeli, gyengülő kettősfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, rossz közérzet, valamint alvászavarok jelentkezhetnek az erre érzékenyeknél. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdők pedig vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, nehézlégzés jelentkezhet.

(Borítókép: Varga György / MTI)