Jakab Pétert rossz hírt közölt Fidesszel

BP-7451
2022.04.29. 15:31
A Jobbik parlamenti frakciója is megalakult pénteken, Jakab Péter pedig továbbra is ütős felszólalásokra készül a parlamentben.

Pénteken tíz fővel megalakult a Jobbik parlamenti frakciója, az ellenzéki képviselőcsoport tagjai Jakab Pétert, a párt elnökét választották frakcióvezetőnek – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán Jakab Péter, aki megtiszteltetésnek nevezte, hogy képviselőtársai őt választották a képviselőcsoport első emberének a parlamentben.

Rossz hír ez a Fidesznek, hisz ismét ebben a minőségben lesznek kénytelenek végighallgatni a felszólalásaimat a parlamentben. Régi és új képviselőtársaim bizalmát köszönöm, igyekszem még több munkával megszolgálni a parlamenten belül és azon kívül is

– fűzte a frakciómegalakulás híréhez Jakab Péter, aki ismét elindul a Jobbik május elei tisztújításán a párt elnöki pozíciójáért.

A Jobbik május 7-én tartja tisztújító kongresszusát, ekkor a pártelnöki pozícióban egy kihívója már biztosan akad Jakab Péternek Stummer János személyében.

Alakulnak a parlamenti frakciók

Csütörtökön megalakult az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja: a párt társelnöki posztjáról leköszönő Tóth Bertalant választották frakcióvezetőnek, helyettese Gurmai Zita és Harangozó Tamás lesz.

A Mi Hazánk Mozgalom hattagú frakciója szerdán alakult meg, élén Toroczkai László pártelnökkel.

Kedden pedig a kisebbik kormánypárt, a KDNP frakciója alakult meg: 18 fővel jelenleg ők lesznek az Országgyűlés második legnagyobb frakciója, Simicskó István vezetésével.

Az LMP országgyűlési képviselőcsoportja hétfői alakuló ülésén frakcióvezetőnek Ungár Pétert, általános frakcióvezető-helyettesnek pedig Csárdi Antalt választotta. Eközben teljesen átalakul a hatfős parlamenti frakciót adó Párbeszéd vezetése

Csütörtökön megalakult az Országgyűlés legnagyobb frakciója is: a Fidesz ismét Kövér Lászlót jelöli házelnöknek, aki újabb négy évig vigyázhatja a rendet a magyar parlamentben.

A parlamentbe újonc pártként bekerülő Momentum frakcióvezetője Fekete-Győr András lesz. Úgy volt, hogy a Momentum bojkottálja a parlament május 2-i, hétfői alakuló ülését, és csak bizonyos feltételekkel venne részt a parlamenti munkában, azonban csütörtök estére a momentumosok visszatáncoltak, mégis úgy döntöttek, hogy leteszik az esküt az alakuló ülésen.

(Borítókép: Jakab Péter. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)