Aberrált LMBTQ-rendezvényként panaszolták be a kőbányai bolondballagást

2022.04.29. 14:58
Az iskolával szemben lakó nő felháborodottan hívta fel az iskolát, miután meglátta a kőbányai gimnázium előtt a bolondballagáson részt vevő, női ruhába öltözött érettségiző fiúkat.

Bár érvénytelenül zárult a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazás, annak üzenete, úgy tűnik, beépült az köztudatba. Legalábbis egy friss kőbányai eset ezt bizonyítja.

Kőbányán ugyanis kitört a botrány, miután a helyi Zrínyi Miklós Gimnázium végzős diákjai pár nappal a hétfőn kezdődő érettségi előtt úgy döntöttek, hogy egy szakállas viccet sütnek el a hagyományos bolondballagáson.

Történt ugyanis, hogy az egyik tizenkettedikes osztályban az érettségiző fiúk női ruhába öltöztek, a lányok pedig férfi darabokba bújtak, így vonultak fel énekelve az iskola elé.

Ám a rend éber őre nem hagyta szó nélkül a rendellenességet: egy szemközti panelházban élő nő betelefonált az iskolába, hogy elpanaszolja, nőnek öltözött aberráltak állnak a tanintézmény előtt, ezért azonnal intézkedjen az iskola.

A fiatalok erkölcse és ép testi-lelki fejlődése miatt aggódó hölgyet végül az iskolatitkár nyugtatta meg, hogy csak bolondballagás zajlik az iskola épülete előtt.

A magyarázat szerencsére megnyugtatta a feldúlt betelefonálót, aki az ismertetett információ birtokában elnézést kért, és elmondta: azért húzta fel magát, mert azt hitte, LMBTQ-rendezvény zajlik az oktatási intézmény előtt.

Az esetről a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnázium egyik tanára számolt be az Azonnalinak.