Lemond mandátumáról a konzervatív képviselő, aki pornóoldalra tévedt

32986YN-highres
2022.04.30. 18:04
Lemond mandátumáról Neil Parish, mert két alkalommal szexuális tartalmú videót nézett telefonján a brit alsóházban. Másodszorra már szándékosan.

A konzervatív képviselőt a történtekkel a napokban vádolták meg, ezért a Konzervatív Párt pénteken felfüggesztette párttagságát. Neil Parish most a BBC-nek nyilatkozva jelentette be, hogy az eset miatt lemond képviselői tisztségéről.

Azt mondta, hogy az első alkalom véletlenül történt, de a második alkalommal már szándékosan navigált szexuális oldalra. Két kolléganője azt állította, hogy látták, ahogy a közelükben ülve felnőtt-tartalmakat néz a telefonján.

Eredetileg traktorokat nézegetett

Neil Parish a BBC South Westnek adott exkluzív interjújában mesélte el a történteket. Állítása szerint első alkalommal eredetileg traktorokat nézett, majd véletlenül került egy másik weboldalra, amelynek nagyon hasonló neve volt, csakhogy a tartalma merőben más.

„Egy kicsit néztem, ezt nem kellett volna. A  legnagyobb bűnöm azonban az, hogy egy másik alkalommal, másodszor is megtettem ezt.”

Arra a kérdésre, hogy ez szándékos volt-e, azt mondta:

Szándékos volt. A teremben ültem, és szavazásra vártam. Hibáztam, hülye voltam, elvesztettem a fejem

– mondta, azt azonban tagadta, hogy úgy nézte a videót, hogy azt remélte, mások is látják.

Boris Johnson szerint elfogadhatatlan munkahelyen pornót nézni

Neil Parish az interjúban bocsánatot kért mindenkitől.

A Timesnak adott korábbi interjújában Parish felesége, Sue Parish azt mondta, hogy az állítás nagyon kínos, ezzel együtt férjét rendes srácnak és kedves embernek nevezte.

Ha haragudnánk minden férfira, aki pornót néz a világon, nem lenne sok feleség

– mondta az asszony, aki 40 éve a képviselő házastársa. Hozzátette, számára nem vonzó a pornográfia, és megérti, miért voltak felháborodva a vádat felhozó nők. 

Boris Johnson brit miniszterelnök az eset kapcsán azt mondta, elfogadhatatlan pornófilm nézése a munkahelyen.

(Borítókép: Neil Parish. Fotó:  Richard Townshend / UK PARLIAMENT / AFP)