Egy áramkimaradás alatt loptak el milliós nagyságrendben BKV-bérleteket a Városházáról

B RKL20211106008
2022.04.30. 10:40
Egy áramkimaradás alatt tűnt el tízmillió forintnak megfelelő BKV-bérlet a budapesti városházáról az elmúlt napokban. A rendőrség az Indexet arról tájékoztatta, hogy ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.

Mintegy tízmillió forintnyi BKV-bérletet loptak el a Főpolgármesteri Hivatal Humán Osztályáról az építési munkálatok alatt. Minderre valószínűleg azért volt lehetősége a tettesnek, mert az épületben többször is áramkimaradás volt az építési munkálatok közben.

A bérletek egy mágneskártyás széfben voltak, amik az áramszünet alatt nyithatóvá váltak. Egy városházi forrás szerint a tettes olyan éves bérleteket tulajdonított el a széfből, amik havi szelvényekkel voltak ellátva.

Elképzelhető, hogy a feltételezett tettes értékesíteni akarja a bérleteket, ugyanis a széfből más, nehezen mozdítható tárgyat vagy eszközt nem vitt magával. A bérletek eltűnésére április 27-én lettek figyelmesek, a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai pedig feljelentést tettek.

Hozzátette: a bérletek sorszámait természetesen leadták a BKK-nak, így az ellenőrök könnyen kiszűrhetik az ellopott és illegálisan eladott darabokat, ami után büntetést kell fizetnie a bérlet használójának.

A Blikk információi szerint a főváros már egyeztet a BKK-val arról, hogy újra meg kell vennie a bérleteket, vagy találnak valamilyen más megoldást. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) arról tájékoztatta az Indexet, hogy a feljelentés alapján 2022. április 27-én lopás bűntett gyanúja miatt a rendőrség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, míg a kár megállapítása eljárás tárgyát képezi.

A nyomozás érdekeire hivatkozva bővebb információkat ugyanakkor nem közöltek.

Kerestük a Főpolgármesteri Hivatalt is, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ kérdéseinkre. Amint válaszolnak, frissítjük írásunkat.

(Borítókép: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának épülete 2021. november 6-án. Fotó: Róka László / MTI)