Egy éven belül új érettségi tantárgy jöhet

D  VG20210505069
2022.05.02. 10:03
A modern kor kihívásaihoz igazodó tantárgy bevezetését tervezik, amiből már jövőre lehetne érettségizni.

Egy éven belül választható érettségi tantárgy lehet a fenntartható fejlődés – ezt Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal környezeti fenntarthatósági igazgatóságának vezetője mondta el a Green Policy Center Klíma – Zöldpolitikai percek címen futó podcastsorozatának legújabb adásában.

Ha minden jól megy, egy éven belül választható tantárgy lesz a középiskolai érettségiken a fenntartható fejlődés

– fogalmazott egész pontosan Kőrösi Csaba, az Áder János leköszönő köztársasági elnök kezdeményezésére létrehozott környezeti fenntarthatósági igazgatóság vezetője.

Az érettségi tárggyal és annak részleteivel kapcsolatban kerestük Kőrösi Csabát és a Köztársasági Elnöki Hivatalt.

Már zajlik az idei érettségi

Mindeközben hétfő reggel 9-kor elrajtolt a 2022-es tavaszi érettségi időszak, szokás szerint a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával. A középszinten érettségizők egy nyelvészeti szöveget kaptak: a diákoknak egy 1999-es szótár előszavát kellett elolvasniuk, majd értelmezniük.

A két pandémiás év után idén már teljes érettségit, azaz írásbeli és szóbeli vizsgákat egyaránt tartanak. A diákok a hagyományoknak megfelelően kedden a matematika, szerdán a történelem, csütörtökön az angol, pénteken pedig a német írásbeli vizsgával folytatják.

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint 1162 helyszínen mintegy 114 700-an érettségiznek.

(Borítókép: Diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2021. május 5-én. Fotó: Varga György / MTI)