Toroczkai László nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a Jobbik viselkedését

PAP 9588
2022.05.02. 13:55
A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint több parlamenti párt, köztük a Jobbik sem tudna már önállóan elindulni a választáson.

Toroczkai László az új Országgyűlés megalakulásának napján az M1-en elmondta: nem tartja igazságosnak, hogy az összefogás pártjai közös listát hoztak létre, mert így olyan szerveződések is lehetőséget kaptak, amelyeknek nincs valós országos lefedettségük.

Toroczkai László kérdésre válaszolva a Jobbik viselkedését egyenesen nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte, szerinte a párt először Oroszországhoz, majd az Egyesült Államokhoz „dörgölődzött”, és a pillanatnyi érdekei szerint alakítja az álláspontját. A pártelnök úgy fogalmazott: hosszú távon nem lát jövőt a Jobbik számára.

Olyan légüres térbe kormányozták ezt a valamikor szebb napokat látott pártot, ahonnan már nincsen visszaút

– vélekedett.

A politikus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: méltatlannak tartja, hogy miközben a Momentum képviselői leteszik az esküt hétfőn az Országgyűlésben, mert „a pénzt azért fel akarják venni”, mégis kivonulnak, amikor szavazni kell arról, kik lesznek a parlamentben a tisztségviselők. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Momentum képviselői mellett a DK és a Párbeszéd képviselői is kivonultak az ülésteremből.

Az új Országgyűlés megalakulásának legfontosabb eseményeiről az Indexen is beszámolunk, percről percre tudósításunkat itt tekintheti meg.

(Borítókép:  Toroczkai László 2022. április 4-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)