Börtönbe nem kell mennie, de öt évre kitiltottak egy férfit a hármashatár-hegyi pagonyból

B RKL20211024036
2022.05.03. 07:00
Kitiltottak egy férfit a hármashatár-hegyi erdőből, mivel sokakkal ordítozott, késsel is hadonászott, és akadt olyan, akit a kezén eltalált egy vascsővel.

Öt évig nem mehet a hármashatár-hegyi erdőbe a futókra és kirándulókra támadó budapesti férfi. Az agresszív erdőjáró sokakkal ordítozott, késsel is hadonászott, és akadt olyan, akit a kezén eltalált egy vascsővel. Egy válogatott terepfutóra is rátámadt, akit gázspray-vel igyekezett lefújni és egy tekintélyes vasdoronggal leütni, de ez nem sikerült neki.

A férfit 2020 májusában fogták el, tavaly nyáron pedig elítélték, másfél év börtönbüntetést kapott. Ez ellen az ügyész fellebbezett, így újra bíróság elé kellett állnia a vádlottnak, aki a támadásokat most is tagadta.

Három támadásból kettőt rábizonyítottak, a harmadikat pedig most próbálták rekonstruálni, de a megtámadott futó bizonytalan volt, arcra nem ismerte fel az elkövetőt – írja az rtl.hu.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki két rendbeli testi sértés kísérletében. Az első fokú ítélet büntetési tétele nem változott. A férfi olyan sokáig volt letartóztatásban, hogy börtönbe már nem kell mennie, de az erdőből öt évre kitiltották.

(Borítókép: A Hármashatár-hegy vonulata a Sas-hegyről nézve 2021. október 24-én. Fotó: Róka László / MTI)