Mécsesekkel emlékeztek elhunyt diáktársukra az érettségizők

2022.05.03. 15:08
A 19 éves lány pénteken már nem tudott elballagni a többiekkel, barátjával tragikus balesetet szenvedtek Csepel határában.

Fekete zászló lobog az egyik belvárosi gimnázium bejáratánál, a hétfői érettségi megkezdése előtt közösen gyújtottak mécseseket a csepeli autóbalesetben elhunyt osztálytársuk emlékére. A tragédia ellenére mindannyian vállalták a vizsgát.

A 19 éves lány pénteken már nem tudott elballagni a többiekkel. Utoljára a csütörtöki bolondballagáson volt társaival, néhány órával később ugyanis balesetet szenvedett a barátjával. Csepel határában, a főútról lekanyarodó 179-es busz oldalának csapódtak gépjárművükkel. A lány azonnal kómába esett, egy nappal később halt meg a kórházban – írja az RTL.hu

A 26 éves sofőr is súlyosan megsérült, emiatt még nem tudták kihallgatni. A BRFK halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat büntetőeljárást. Szakértők bevonásával vizsgálják a baleset összes körülményét. Az RTL Klub híradójának nyilatkozó igazságügyi szakértő szerint az autó minimum 90 kilométer/órás sebességgel csapódhatott a buszba. A személygépkocsi haladási sebessége jelentősen meghaladta az előírt sebességkorlátozást.