Leszakad az ég, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

DMOHA20180826003
2022.05.03. 17:23
Az összes megyére figyelmeztetést adott ki zivatar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zápor és zivatar a kora esti órákig megmaradhat, éjszaka viszont csökkenni kezd a csapadékhajlam.

Kedden a kora esti órákig a képződő gomolyfelhőkből még több helyen alakulhat ki zápor, illetve zivatar. Éjszaka azonban átmenetileg csökken a csapadékhajlam, míg a gomolyfelhők többsége a hajnali órákra ellaposodik, feloszlik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar miatt. A leírás szerint az érintett területeken a villámlás jelent elsődleges veszélyforrást, de esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

image.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A prognózis szerint az esti, késő esti órákban a záporok és zivatarok zöme lecseng. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 12 fok között valószínű.

Szerdán is képződnek majd fátyolfelhők, ahogy gomolyfelhők is előfordulhatnak a többórás napsütés mellett. Ezekből főképp a délutáni, kora esti órákban alakulnak ki záporok, zivatarok.

Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de az intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet előreláthatólag 20 és 26 fok között valószínű.

(Borítókép: Mohai Balázs / MTI)