Megérkeztek a matematikaérettségi hivatalos megoldásai

D ATI20220503003
2022.05.04. 10:21
Az Oktatási Hivatal szerda délelőtt közzétette a keddi matematikaérettségi hivatalos javítási útmutatóját.

Mint arról korábban beszámoltunk, kedden matematikából vizsgáztak a diákok. A középszintű vizsga a hagyományoknak megfelelően összesen 180 percig tartott. A diákok két feladatlapot kaptak, az első, 45 perces részben a gráfok, a halmazok, a geometria, a térgeometria, a mértani sorozat és a valószínűségszámítás került terítékre, de az Eduline beszámolója szerint az egyik feladatban még a BKK budapesti mobiljegyei is előkerültek. A második rész megoldására 135 perc állt rendelkezésre, a diákok az új autók értékcsökkenéséről, iskolai fiú-lány arányokról, de a szőlőtermesztésről is kaptak szöveges feladatot.

Bár a nem hivatalos megoldásokról kedden már írtunk, szerda délelőtt az Oktatási Hivatal is feltöltötte a hivatalos javítási útmutatót, melynek birtokában a diákok leellenőrizhetik az általuk megoldott feladatokat.

A középszintű matekérettségi első részével összesen 30 pontot, a második résszel pedig 70 pontot zsebelhettek be a tanulók.

Az emelt szintű matematikaérettségi megoldásait ide kattintva lehet megtekinteni.

(Borítókép: Kiosztják a feladatlapokat a középszintű írásbeli matematika érettségi vizsgán egy nyíregyházi  gimnáziumban 2022. május 3-án. Fotó: Balázs Attila / MTI)