18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tíz év börtönt kapott a férfi, aki két kiskorú kislányt is bántalmazott szexuálisan

2022.05.05. 10:30
Tíz év szabadságvesztésre ítélték jogerősen azt a férfit, aki három évvel ezelőtt két kiskorú kislányt is bántalmazott – közölte az MTI-vel a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A tájékoztatás szerint a főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta a szexuális erőszakot elkövető szentesi férfival szemben a kiszabott büntetés súlyosítását, így jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélték. Első fokon a Szegedi Törvényszék járt el az ügyben a Csongrád-Csanád-Megyei Főügyészség vádirata alapján.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a férfi 2019-ben a testvére 6 éves leánygyermekét, aki ekkor a felügyelete alatt állt, egy elhagyatott szentesi temetőbe csalta, majd ott őt szexuálisan bántalmazta.

A férfi ugyanebben az évben másik testvére 7 éves leányunokájával – a gyermek szüleinek lakásán – szintén szexuális cselekményt végzett.

Az elsőfokú bíróság a férfit kétrendbeli szexuális erőszak bűntette miatt 9 év szabadságvesztésre ítélte és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás vagy tevékenység gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatba kerülhet.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, 10 év szabadságvesztésre súlyosítva a férfi büntetését – olvasható az ügyészségi közleményben.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.