Hidat mosnak vasárnap a fővárosban, egyes sávokat szakaszosan lezárnak

D MTZ20220317030
2022.05.06. 15:23
Részleges, ütemezett sávzárásra kell számítaniuk a Rákóczi híd mellett közlekedőknek vasárnap, ugyanis a hidat lemossák. A munkálatok reggel fél 7 és este 8 óra között zajlanak, amelyet a Giro d'Italia kerékpáros verseny miatt időzített a hét utolsó napjára a kivitelező.

Lemossák vasárnap a fővárosi Rákóczi hidat, így aznap a híd egyes forgalmi sávjait szakaszosan lezárják – közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divízió az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a hidat mindkét oldalon kézi és gépi erővel mossák le vasárnap reggel fél 7 és este 8 óra között. Mindezt egyes forgalmi sávok részleges, ütemezett lezárása mellett.

A társaság egyúttal azt kéri a gépjárművezetőktől és a kerékpárosoktól, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a munkaterületek mellett.

Indoklásuk szerint a híd lemosását a hazánkból induló nemzetközi kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia miatt ütemezték vasárnapra. 

(Borítókép: Az újjáépülő déli összekötő vasúti híd és a Rákóczi híd 2022. március 17-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)  • Tippek
  • Babaváró hitel