A Volner Párt Huxit néven folytatja, kiléptetnék az országot az EU-ból

O5A2624
2022.05.08. 16:16
Volner János bejelentette, hogy pártja, a Volner Párt mától kezdve Huxit Párt néven folytatja működését. Az elsődleges céljuk az lesz, hogy kiléptessék Magyarországot az Európai Unióból.

Volner János a Jobbikból való kilépése után hozta létre a Volner Pártot. Elsődleges feladatuknak a haza megvédését tekintették „a  kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól”. A párt az idei választáson nem indult

A volt jobbikos politikus most azt írta: „A Volner Párt életének első, másfél éves szakasza a mai nappal lezárult. A jövőben – jelezve következő, nagy célunkat – Huxit Párt néven folytatjuk tovább.”

Legfontosabb célunk, hogy elérjük Magyarország kilépését az Európai Unióból

– írta Volner János vasárnap délutáni Facebook-bejegyzésében.

Kifejtette azt is: szerinte az Európai Unió nyugati államai elszakadtak Európa meghatározó kulturális pilléreitől, a görög, a római és a keresztény kultúrától, és „áttértek egy új, a szélsőséges liberalizmus eszméinek alárendelt, önpusztító korszakba”. 

Fokozatosan felszámolják Európa népeinek nemzeti önrendelkezését, és létrehoznak egy nemzetek feletti birodalmat: az Európai Egyesült Államokat. Ennek képviseletét a baloldal vezetője nyíltan fel is vállalta. Nemet kell rá mondanunk!

– fogalmazott a politikus, aki azzal folytatta, hogy „a nyugati országok megpróbálják ráerőszakolni Magyarországra a saját országaikban látványosan megbukott liberális modellt”, és „migránsokat” akarnak betelepíteni, valamint a devianciát állítják a középpontba. 

Elapadó pénzesőről ír

Volner János szerint „a Nyugat ma már semmilyen téren nem alkalmas arra, hogy követésre okot adó mintával szolgáljon. Az Európai Unió társadalmi és gazdasági szempontból egyaránt hanyatlik”.  

Az Európai Unió összeomlása elkerülhetetlen, már csak az a kérdés, hogy minket is maga alá temet-e, vagy időben kilépünk

– írta a politikus.

Volner János azt is hozzátette, hogy szerinte nem lehet egyedül gazdasági-pénzügyi szempontból nézni az uniós tagságot, majd azzal folytatta, hogy szerinte hamarosan ebből a szempontból sem lesz hasznos Magyarország számára az, hogy az unió tagja legyen. 

Magyarország már csak néhány évig kaphat európai uniós pénzügyi támogatásokat, hiszen gazdaságunk fejlettsége miatt még ebben az évtizedben az Európai Unió nettó befizetői leszünk. Az uniós pénzeső tehát mindenképpen – a kilépési szándékunktól függetlenül is – elapad

– fogalmazott Volner, majd azzal folytatta, hogy a háború miatt bevezetett uniós szankciók is megnehezíthetik a magyar gazdaság helyzetét. 

Van más út: a Huxit, azaz Magyarország kilépése az Európai Unióból. A fentiek alapján bátran kijelenthetjük: az Európai Unió a jövőben már viszi és nem hozza a pénzt. A Huxit számos új, ígéretes lehetőséget teremt Magyarország számára. Miközben az Európai Unió az energetikában és egyre több nyersanyag esetében egyaránt súlyos ellátásbiztonsági problémákra számíthat, nekünk azonban Huxit esetén nem lesz ilyen gondunk

– írta a politikus, aki szerint „a Huxit után Magyarország veheti át azt a szerepet, amelyet hosszú időn keresztül az Európai Unión kívül maradt Svájc töltött be a kontinens, sőt a világ gazdasági életében”.

Volner János a bejegyzése végén azt írta, hogy „a Huxitnak már most is milliós a támogatói tábora, de eddig nem volt olyan ismert politikai erő, amely teljes mellszélességgel felvállalta volna”. 

Mi most megtettük: az a célunk, hogy elérjük Magyarország Európai Unióból történő kilépését. Kampányt indítunk annak érdekében, hogy a Huxit szükségességéről minél több embert meg tudjunk győzni, és ehhez részletes, közérthetően megfogalmazott szakpolitikai magyarázatokkal fogunk szolgálni

– ígérte a politikus. 

(Borítókép: Volner János 2018. március 15-én. Fotó: Ajpek Orsi / Index)