Ők veszik át a Fővárosi Közgyűlésben Láng Zsolt pozícióit

2022.05.09. 18:00
Letette az asztalra javaslatát a Fidesz budapesti választmánya a párt fővárosi frakcióját érintő változásokról. A testület elnöke maga Láng Zsolt.

Amint azt korábban megírtuk, az országgyűlési választásokon listás parlamenti mandátumot szerzett Láng Zsolt, aki eddig a Fidesz–KDNP fővárosi közgyűlési képviselőcsoportját vezette, munkáját pedig az Országgyűlésben folytatja.

A két tisztség összeférhetetlen, ezért a képviselői helyére a Fidesz budapesti elnöksége Dódity Gabriellát jelölte, aki jelenleg Kispest önkormányzati képviselője.

A Fővárosi Közgyűlésben Wintermantel Zsolt lehet az újfrakcióvezető. Ahogy valószínűsítettük, a tisztség betöltésére a Fidesz budapesti választmánya egyhangúlag őt javasolta a frakciónak. Személyéről két hét múlva szavazhatnak a Fidesz fővárosi képviselői.

A Fővárosi Közgyűlésben az eddigi főpolgármester-helyettes Gy. Német Erzsébet is országgyűlési képviselő lett, helyette a városvezetés szociális és kulturális területét Bősz Anett felügyeli a jövőben. A DK-s politikus képviselői mandátumát Élő Norbert veszi át.