Schanda Tamás lesz Novák Katalin kabinetfőnöke

D KOS20210614030
2022.05.09. 14:19
Megnevezte munkatársait Novák Katalin, aki kedden veszi át hivatalát Áder Jánostól. Az új köztársasági elnök május 14-én, ünnepélyes beiktatásának napján megnyitja a Sándor-palota kapuit.

Ekler Gergely hivatalvezető, Schanda Tamás kabinetfőnök lesz, Volf-Nagy Tünde pedig a kommunikációért felel a köztársasági elnök csapatában. Novák Katalin Facebook-posztban írt arról, hogy kikkel dolgozik holnaptól.

Diplomáciai kérdésekben Altusz Kristóf, protokollfőnökként Manno István segíti a munkámat. Főhadsegédként Kun Szabó István vezérőrnagyra, az alkotmányosság és a jog területén Módos Mátyásra számítok. A Sándor-palota tervezésért és elemzésért felelős vezetőjeként Király András dolgozik majd. A gazdasági igazgatóságot Kreutzer Richárd, az elnöki titkárságot Vicze Katalin irányítja

– fogalmazott Novák Katalin, hozzátéve: a Sándor-palota korábbi munkatársainak tapasztalatára is számít. 

A hivatalos beiktatási ünnepség szombaton, május 14-én lesz. A Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd a Kossuth téren folytatódik. A bejegyzés szerint délután az új köztársasági elnök megnyitja a Sándor-palota kapuit. 

(Borítókép: Schanda Tamás 2021. június 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)