Orbán Viktor megköszönte a tíz évet Áder Jánosnak

2022.05.09. 18:44
Áder János két ciklus után búcsúzik az államfői tisztségtől, Novák Katalin kedden veszi át a hivatalt.

Május 10-én hivatalba lép Novák Katalin, a korábbi családügyi miniszter már be is mutatta köztársasági elnöki stábját. A beiktatási ünnepséget május 14-én tartják.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán mondott köszönetet a tíz év után búcsúzó Áder Jánosnak:

Áder János a plágiumbotrányba keveredett Schmitt Pált váltotta a köztársasági elnöki székben 2012-ben. Novák Katalint márciusban választotta meg az Országgyűlés államfővé, a hatpárti ellenzék közös jelöltje Róna Péter közgazdász volt.

Aktívan tölti a nyugdíjas éveket

Áder Jánossal november végén készítettünk interjút. A köztársasági elnök a mandátuma lejárta utáni időszakról elmondta, hogy a környezetvédelem témája velünk marad, és a Kék Bolygó Alapítványon keresztül lesz lehetősége tovább foglalkozni ezzel.

Az alapítványnál jó csapatot sikerült összetoborozni, sok szakértő szívesen dolgozik velünk, és bőven vannak megoldásra váró feladatok. Ez elegendő munkát ad nekem ahhoz, hogy az aktív nyugdíjas éveket a köz számára is hasznosan tudjam tölteni.

Arról, hogy milyen juttatások járnak a hivatalban lévő, valamint a nyugdíjba vonult köztársasági elnöknek, itt írtunk részletesen.