A Pesti TV után a PestiSrácok.hu működése is kérdéses

2022.05.10. 16:15
Huth Gergely, a végnapjait élő Pesti TV programigazgatója közösségi oldalán jelentette be, hogy a PestiSrácok.hu is megszűnhet, amelynek ő a főszerkesztője.

A Media1 tegnap adott hírt arról, hogy a Pesti TV július 11-vel megszűnik. Ahogy megírtuk, költségvetési szempontból nem éri meg a tulajdonosnak fenntartani a csatorna működését.

A PetiSrácok.hu főszerkesztője, aki a Pesti TV programigazgatója is egyben, Huth Gergely közösségi oldalán adott hírt arról, hogy a több mint 26 újságírót foglalkoztató lap fennmaradása is kérdésessé vált.

Régi mondásom volt, hogy »a magyarok nem értenek a sörfőzéshez és a sajtkékszítéshez, a Fidesz pedig nem ért a médiához«. Azóta annyi történt, hogy mi, magyarok egész jól megtanultunk sört és sajtot készíteni…

– írta kedden Huth Gergely Facebookon. A bejegyzés alatt többen arról érdeklődtek, hogy mi lehet a csatorna megszűnésének oka és mi lesz a PestiSracok.hu sorsa. A főszerkesztő a következőt válaszolta:

„A Pesti TV tulajdonosai, azaz Vaszily úr (Vaszily Miklós – a szerk.) és Mészáros úr (Mészáros Lőrinc – a szerk.) cégei az alacsony reklámbevétel miatt nem kívánják tovább finanszírozni a Pesti TV működését. Mint üzletembereknek ehhez minden joguk megvan.”

Mivel integrált szerkesztőséget működtettünk, jelen formában a PestiSrácok.hu fenntartása is megoldandó problémává vált. Reméljük, kapunk megfelelő ajánlatot a folytatáshoz, a tárgyalások sikeréhez nézőink és olvasóink most is özönlő, jóleső kiállása sokat hozzátehet.

A Média1 szerint a televíziós csatorna alacsony nézőszáma miatt függesztették fel a működését, egyszerűen gazdasági okokból. 

Hétfőn portálukon még arról közöltek írást, hogy a Századvég kutatása szerint egyre többen nézik a Pesti TV-t és olvassák a PestiSrácok.hu-t. 

A közösségi médiában a PestiSrácok.hu építi a legrégebben a konzervatív közönséget, a Pesti TV kisvideói pedig robbanásszerű sikert értek el: napi szinten előfordulnak százezres nézettségű videók, de volt olyan kisriportunk is, amely organikusan, egy nap alatt kétmillió (!) embert ért el

– írta a cikkben a főszerkesztő, megköszönve az olvasók, nézők bizalmát. Később frissítették a cikket a csatorna megszűnéséről szóló hírrel, amelybe a Google-cenzúra elleni, 2020-as tüntetésükről is betettek egy fotót. 

A Pesti TV 2020 őszén alakult, május 21-én a Gesztenyéskertben ünnepelték volna partnerlapjuk, a PestiSrácok.hu tízéves fennállását. Az eseményt megtartják, csak búcsúbuliként.