Vádat emeltek az ismerősét dolgoztató és bántalmazó szabolcsi férfi ellen

2022.05.10. 11:14
Akár tíz év fegyházbüntetést is kaphat az a férfi, aki a gyanú szerint saját háza körül dolgoztatott és bántalmazott egy hajléktalan férfit még 2020 tavaszán.

A gyanú szerint hónapokig dolgoztatott és bántalmazott egy gondnokság alatt álló hajléktalan férfit egy másik férfi Szabolcsban, utóbbi ellen vádat is emeltek – közölte az MTI-vel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

Szilágyi László elmondta: a vádirat szerint a vádlott még 2020 májusában vette rá a kiszolgáltatott helyzetben lévő, mentális problémákkal küzdő sértettet arra, hogy költözzön a portájára, továbbá gondoskodjon állatairól, és a ház körüli munkát is végezze el.

A tájékoztatás szerint az istállóban elszállásolt férfi munkaideje hajnali öt órától este nyolc-kilencig tartott, miközben a vádlott rendszeresen bántalmazta és megalázta őt, amikor szerinte nem megfelelően végezte feladatát. 

A gondnokától kapott mintegy húszezer forintos családtámogatási pótlékot is elvette tőle, csupán némi ennivalót és cigarettát adott neki. 2020. november 20-án a vádlott ismét bántalmazta, a földre vitte és megtaposta a férfit.

Két nap múlva – mivel fájdalmai miatt nem tudott dolgozni – többször megütötte a fejét, ütlegelte és rugdosta, majd az emiatt életveszélyesen megsérült férfit autóval elvitte egy másik településre, és az utcán magára hagyta.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség életveszélyt okozva elkövetett kényszermunka bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz és nem kéri tárgyalás megtartását, tíz év fegyházbüntetésre ítélje a bíróság – írta a szóvivő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport