Már a Kálvin térig jár szombaton a 3-as metró

2022.05.10. 14:29
Május 14-től, szombattól már a Kálvin térig jár 3-as metró a vonal déli szakaszán, ugyanis újabb állomások felújítása fejeződött be.

Befejeződött a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed és a Kálvin tér metróállomás felújítása, így szombattól már a Kálvin térig közlekedik az M3-as metró a vonal déli szakaszán – tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Mint írják, május 14-től hétköznap napközben Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, valamint a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, amelyek azonban a Nagyvárad téren nem állnak meg, csak áthaladnak.

A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között metrópótló buszokkal lehet utazni. Hétköznap esténként és hétvégén csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró.

Ebben az időszakban a pótlóbuszok a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között járnak.

A tájékoztatás szerint a metrópótlás idején hosszabb utazási idővel kell számolniuk azoknak, akik közúton, az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárost. Éppen ezért a BKK mindenkit arra kér, hogy utazása előtt tájékozódjon, és ne megszokásból közlekedjen.

Május 14-én, szombaton az utolsó szakaszához érkezik az M3-as metró közel öt éve tartó felújítása. Átépítik és akadálymentesítik ugyanis a Nagyvárad tér, a Lehel tér és a Dózsa György út állomást, ezért az alábbiak szerint változik a megszokott közlekedési menetrend:

  • Hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.
  • Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A Nagyvárad téren az állomás felújítása miatt nem áll meg a metró, a Nagyvárad tér környéke a Népliget felől pótlóbusszal, a belváros felől közvetlenül a 2M villamossal közelíthető meg, valamint a Semmelweis Klinikák állomástól gyalog vagy MOL Bubival.
  • A metrópótlás miatt a városban a közúton közlekedőknek hosszabb utazási időre kell számítaniuk, különösen azoknak, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárosi területeket.

Május 14-én, szombat hajnaltól 17:00-ig a szerelvények a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak, az M3-as metrópótlóbusz a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között közlekedik.

Szintén ezen a napon délután 5 órától, illetve május 15-én, vasárnap egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A Nagyvárad téren viszont – az állomás átépítése miatt – a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között közlekedő szerelvények nem állnak meg május 14-e, szombattól.

A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, illetve a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog vagy MOL Bubival közelíthető meg.

Május 16-a, hétfőtől hétköznap az M3-as metró két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények.

A középső szakaszon, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló buszok közlednek, amelyek haladását buszsávok segítik – olvasható a közleményben.