Megfigyelték Hadházy Ákost?

2022.05.11. 08:39
Hadházy Ákos szerint rendkívül súlyos történetről van szó, és úgy értesült, hogy más képviselő is érintett volt.

Az ügyészség arról kapott bejelentést, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években.

Ennek valóságtartalmát már vizsgálják, a célszemélyek között ott lehetett Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is.

Hadházy Ákos Facebook-oldalán arról ír, hogy ez egy rendkívül súlyos történet.

Egy mentelmi joggal rendelkező képviselőt megfigyelni, ráadásul szimplán politikai okból, több, mint törvénytelen. Ráadásul információim szerint az ügy már több éve kezdődött. Állampolgári jogaimra hivatkozva betekintést kértem a Felderítő Főosztálytól az engem érintő iratokba, a napokban fog lejárni a válaszadási határidő. Információm szerint más képviselő is érintett volt

– fogalmazott a politikus, hozzátéve: kíváncsian várja az iratbetekintést, és azt is, hogy „a Fidesz megengedi-e”, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság összeüljön az ügyben, már ha kérik az ellenzéki pártok.

A Blikk szerint a városligeti fák kivágása ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb a célszemélyek között lehetett.

A lap úgy tudja, a bejelentést az ügyészség egy másik, folyamatban lévő üggyel kapcsolatban már vizsgálja.