A rendőrség ébresztette a lopott autóban szundikáló tolvajt

2022.05.11. 10:06
Május 9-én reggel egy kerepesi nő értesítette a rendőrséget arról, hogy az autójában egy idegen férfi alszik, másik autójából pedig több tárgy is hiányzik. A hatóság őrizetbe vette a 21 éves tápióbicskei K. Viktort, és többrendbeli lopás kísérletének és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat ellene eljárást.

A rendőrség beszámolója szerint egy kerepesi asszony május 9-én reggel azért tárcsázta a 112-t, mert feltűnt neki, hogy egyik autójának fel van kapcsolva a világítása. Az asszony bekukkantva azt látta, hiányzik a rádiós magnó, iratai és gyermeke mozgáskorlátozott-igazolványa. A másik kocsiba pillantva pedig egy vadidegen alvó férfit fedezett fel, és mellette egy megtömött táskát.

A rendőri ébresztő után a férfi meneküléssel próbálkozó férfit, de a földön végezte. A hatóság kérdéseire összefüggéstelenül, leginkább azt válaszolta, hogy „nem tudom”,

és gyakorlatilag azzal sem volt tisztában, hogy hol van és mi történik.

A járőr ezután két rádiós magnót, forgalmi engedélyt, mozgáskorlátozott-igazolványt, 260 forintot, mobiltelefon-töltőket, telefontartót, üléshuzatot, jégkaparót, üdítőket, menetrögzítős visszapillantó tükröt és kerti LED-es lámpát talált a mellette lévő táskában. A zsákmány körülbelül 100 ezer forintot ért, a rongálása pedig 40 ezres kárt okozott.

Nem vált be a mese

A férfi előállítása után beismerte tettét, és vallomása szerint az előző estét ismerőseinél töltötte, ahol alkoholt fogyasztott. Vodkát kevert gyógyszerekkel, és a koktél elálmosította. Hogy hogyan került ismerőseitől a rendőri ébresztő helyszínére, nem emlékezett, de leszögezte, ő csak aludni akart valahol. A táskájába gyömöszölt zsákmányt pedig találta.

Kihallgatásán kiderült, hogy további hat bűncselekménnyel is vádolható: 

  • egy csomag süteményt hóna alá rejtve, fizetés nélkül távozott egy boltból,
  • kitépte egy elektromos kapu kábeleit,
  • egy körbekerített telekre bemászva megrongált egy kisautót,
  • egy utcán parkoló autóbusz kasszáját felfeszítve elvitte a váltópénzt, megtört egy kisteherautót, és egy keze ügyébe került porral oltóval betörte egy másik jármű ablakát,
  • tönkretette egy közeli bisztró kamerarendszerét és külső klímaberendezését,
  • majd egy közeli faházat feltörve szerszámgépeket vitt el.

Lopásaival és rongálásaival több százezer forintos kárt okozott, mire megérkezett önkényesen választott alvóhelyére.

A 21 éves tápióbicskei K. Viktort őrizetbe vették, többrendbeli lopás bűntette kísérletének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.