Botond, Mózes
EUR 386,94 Ft
USD 371,86 Ft
14 °C
29 °C

Könyörögni fogunk egy kis vízért hétvégén

BJASZ20200820042
2022.05.13. 17:29
A felhők többsége estére elhagyja Magyarországot, közben azonban ismét fátyolfelhők érkeznek térségünkbe. Az éjféli órákban ismét megnövekedhet a felhőzet, és több helyen várható csapadék – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A szakadozott felhőzet péntek este délkelet felé elhagyja Magyarország területét, mögötte azonban fátyolfelhők érkeznek. A Dél-Dunántúlon az éjféli órákban ismét megnövekedhet a felhőzet. Az esti órákban megszűnik a csapadék, de hajnaltájt a délnyugati határvidéken zápor, esetleg zivatar is kialakulhat.

A szelet élénk lökések kísérhetik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 16 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

hő
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, amelyet a Tiszántúlon és délnyugaton felhők zavarhatnak meg, csapadék azonban nem valószínű. Élénk széllökésekre azonban számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

hősz
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap is marad a jó idő, a sok napsütés mellett fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel kell számolni. Csapadék nem valószínű. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, hajnalban 7 és 14, a délutáni órákban 25 és 29 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető jelzése szerint estig az Alföld délkeleti, keleti területein, a Dunántúl nyugati, délnyugat részein, illetve Szlovákia felől besodródva északon egy-egy zivatar előfordulhat. Emiatt jelenleg is érvényben van a veszélyjelzés.

zivatarriasztás
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A veszélyjelzés mellett figyelmeztető előrejelzést is kiadtak az egész országban zivatarok miatt.

zivatarjelzés
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombat hajnalban, reggel a délnyugati határ menti területeken a záporok környezetében megdörrenhet az ég is. Ezt követően azonban veszélyes időjárási jelenség nem várható.

(Borítókép: Fővárosi fiatalok kisebb létszámú baráti találkozója a Városliget rétjén. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla