Sokan vannak a főváros környéki utakon, több helyen is lezárások vannak érvényben

2022.05.13. 07:29
Sűrű a forgalom a Budapest környéki utakon, más helyeken felújítási munkák és sávlezárások nehezítik a haladást.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Már telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán befelé, az M0-s autóúti csomóponttól – írja az Útinform.

A 10-es főúton is sokan haladnak a solymári körforgalomtól, de hasonló a helyzet Leányfalu és Szentendre között a 11-es főúton, a 31-es főúton Maglódtól, valamint Dunaharasztitól a főváros irányába az 51-es főúton.

Az M5-ös autópályán, Kecskemét térségében burkolatfelújítási munkák kezdődnek, melyhez forgalomterelés kiépítésére is szükség van. Az átterelési pontok környezetében a műszaki átjárókat elbontják a 71-es és 78-as kilométer között, és sárga ideiglenes burkolati jeleket festenek fel.

Negyed 9-től fél 5-ig a belső sávot mindkét oldalon szakaszosan lezárják.

A terelés kiépítését követően Kecskemét térségében, a Röszke felé tartó oldal egyik sávját a Budapest felé tartó oldalra terelik át a 71-es és 78-as kilométer között.

Zajvédő falat építenek Pécel térségében az M0-s autóút keleti szektorán. Az M3-as autópálya felé vezető oldalon lezárták a leállósávot az 50-es kilométernél, a forgalom közel 2 kilométeres szakaszon két szűkített sávon halad. A reggeli és a délutáni csúcsidőben gyakori lehet a torlódás.