Bernát, Felícia
EUR 384,30 Ft
USD 363,78 Ft
7 °C
31 °C

Szabó Tünde sportállamtitkár valószínűleg távozik posztjáról

2022.05.13. 14:26
A Népszava értesülése szerint Orbán Viktor már magával a szektorral is elégedetlen, mivel a százmilliárdos támogatások nem az elvárásoknak megfelelően hasznosultak.

Az elmúlt tizenkét év alatt, a három Orbán-kormány időszaka során stratégiailag kiemelt területként kezelték a sportszektort, összesen hatezer milliárd forintot kapott a költségvetésből, aminek negyven százalékát fordították infrastrukturális fejlesztésekre – idézi a Népszava. Hozzáteszik: a menesztés hátterében az állhat, hogy a miniszterelnök elégedetlen a támogatások hasznosulásával. 

A lap információi szerint az új kormányban nem kap posztot Szabó Tünde, a 2015-ben kinevezett sportállamtitkár. Forrásuk szerint nagy munkabírású embernek tartották hivatalában.

Nincs érv a távozására, ahogy az ellenkezőjére sem

– vélekedett. 

Az is közrejátszhat, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság élén vezetőcsere volt, és az új elnök, Gyulay Zsolt célja a kormánnyal való jó viszony kialakítása, a szakmai kontroll visszaszerzése – írják. 

Úgy tudják, hogy a miniszterelnök meg akarja reformálni a sportirányítást, az államtitkári pozíció egyik legnagyobb várományosa a sportügyi főtanácsadó Schmidt Ádám, Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos férje. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás