Őrsi Gergely: Biztonságban van a hármashatárhegyi repülőtér

2022.05.14. 16:58
A polgármester szerint célt ért a környéken élők, a kirándulók és a repülés szerelmeseinek összefogása, a védetté nyilvánítás és a rengeteg egyeztetés.

A II. kerület polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy „rendeződött a hármashatárhegyi repülőtér sorsa, célt ért a környéken élők, a kirándulók és a repülés szerelmeseinek összefogása, a védetté nyilvánítás és a rengeteg egyeztetés”. 

Őrsi Gergely felidézve a múltat arra emlékeztetett, hogy a vagyonkezelői szerződés felmondása és az éveken át tartó pereskedés után bizonytalanná vált a terület sorsa.

2021 szeptemberében kezdeményezésemre a Kerületfejlesztési Bizottság felvette a repteret az értéktárba, vagyis a területen a repülési funkció is védett értékké vált a természeti értékek mellett

– írja a városvezető a posztban.

A II. kerületi önkormányzat tavaly 8 millió forinttal támogatta a kerületi repüléstörténeti gyűjtemény létrehozását a Hármashatárhegyi Sportrepülőtér területén, emellett reptéri fórumot is szerveztek. Május 3-án megérkezett a terület hosszú távú rendezéséről szóló hír: tíz évre szóló szerződést kötött az MSE 100 – 100 éves a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, május 10-én pedig megtörtént a birtokba adás.