Botond, Mózes
EUR 385,18 Ft
USD 369,26 Ft
12 °C
29 °C

A Momentum szerint Novák Katalin alkalmatlan

2022.05.14. 13:53
A Momentum Mozgalom Novák Katalint alkalmatlannak tartja a nemzet egységének megtestesítésére, és közvetlen államfőválasztást szeretne.

Novák Katalin szombati ünnepélyes beiktatására reagálva Tompos Márton kifejtette Facebook-oldalán:

Ő úgy kerül ebbe a pozícióba, hogy a fideszes parlamenti kétharmad által egyoldalúan lett megválasztva, alig fél évvel ezelőtt még a Fidesz tagja volt, és Orbán Viktor kormányának tárca nélküli minisztere.

A párt közleményében ezt azzal egészítették ki, hogy „a Momentum szerint Novák Katalin, csakúgy, mint Áder János, alkalmatlan a nemzet egységének megtestesítésére”.

A Momentum továbbra is közvetlen államfőválasztást szeretne, ahogy azt a hatpárti ellenzék is hangsúlyozta a választási kampányban. Az összefogásnak Róna Péter közgazdász volt a köztársaságielnök-jelöltje. Novák Katalin első elnöki beszédéről itt számoltunk be.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek