Erik, Alexandra
EUR 385,41 Ft
USD 365,81 Ft
11 °C
23 °C

Szijjártó Péter lehet a paksi bővítés felelőse

PAP 3869
2022.05.14. 17:14
Az új kormányban a Külgazdasági és Külügyminisztérium feladatköre is átalakul, három új területtel bővülhet a tárca.

Pénteken hivatalossá vált, hogy milyen minisztériumi struktúrában működik majd Orbán Viktor új kormánya, és a tárcavezetők nevét is nyilvánosságra hozták.

Szijjártó Péter marad a külgazdasági és külügyminiszter, viszont Süli János, aki eddig tárca nélküli miniszteri rangban felelt a paksi bővítésért, nem lesz tagja az új kormánynak.

Bár a minisztériumok felelősségi köreivel kapcsolatban egyelőre nincs hivatalos információ, több, energetikával összefüggő feladatkör is Szijjártó Péterhez kerülhet.

Így a paksi bővítést is megkaphatja a külügyi tárca 

– értesült megbízható forrásból az Index.

A hírről a 24.hu is beszámolt, ők úgy tudják, hogy az energetikai ügyek nemzetközi szintű képviselete, valamint a Hungary Helps program is oda kerül. 

A Hungary Helps célja, hogy helyi szinten, a helyi szükségletekre reagálva nyújtson külföldön segítséget. Az ügynökség munkáját eddig a Miniszterelnökség koordinálta.

Egy tegnap benyújtott törvénymódosító javaslatból kiderült az is, hogy az Információs Hivatal mellett az Eximbank felügyeletétől is búcsúzik a külügyminisztérium.

(Borítókép: Szijjártó Péter. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét