Már 649 forint lenne a benzin, ha nem lenne árstop

2022.05.16. 15:30
Szerdán 15 forinttal emelkedik a benzin ára, a gázolaj ára nem változik. A benzinárstop nélkül így már csaknem 650 forintot kellene fizetni az üzemanyagért.

Szerdán csak a benzin beszerzési ára változik: bruttó 15 forinttal emelik a nagykereskedelmi árat – írja a Holtankoljak.hu.

Az áremelés a hagyományos 95-ös benzin kiskereskedelmi árára nem lesz hatással a 480 forintos hatósági ár miatt, viszont a prémiumbenzin esetében emelés várható. A benzin nagykereskedelmi ára már második hete emelkedik, ami múlt hét szerdán 12 forinttal nőtt.

A gázolaj ára a hét közepén nem változik, a piaci árú gázolaj átlagára a pénteki árcsökkenés után 687 forint marad. 

A hatósági árak nélkül az alábbi átlagárakon lehetne tankolni a benzinkutakon:

  • 95-ös benzin: 649 Ft/liter
  • Gázolaj: 687 Ft/liter.

Július 1-jéig marad a benzinárstop

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2021. november 11-én jelentette be, hogy november 15-től három hónapra rögzítik a benzinárakat.

Orbán Viktor február 13-án, az évértékelőjében jelentette be, hogy május 15-ig marad a befagyasztott üzemanyagár, majd április 27-én közölte, hogy a kormányülésen ismét döntöttek az árstop sorsáról, amelynek értelmében július 1-jéig továbbra is legfeljebb 480 forint lehet a benzin és a gázolaj literenkénti ára.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány meghosszabbította az árstopot

Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány meghosszabbította az árstopot

Július elsejéig marad a benzinárstop és az élelmiszerárstop.

A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a családokat az áremelkedések következményeitől, ezért alkalmazunk árstopokat

– közölte a miniszterelnök.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója korábban közölte: biztosan nem lesz olyan lépés, hogy egyik napról a másikra vezetik ki a hatósági árat, lépcsőzetes kivezetésre számít.